Bospad  't Hurkske

 

 

 

Omschrijving: Het Hurkske is een bos- en natuurgebied in het landelijk gebied tussen Boerdonk (gemeente Veghel) en Erp. Het Hurkske kennen we nu als bosgebied. Een uitgestrekt heidegebied met veel vennen, stuifduinen, laag en nat land. De wandelroutes gaan langs bijzondere landschapspunten, verschillende poelen en dwars door allerlei bostypen.

Lengte: 2,5 km. Het is mogelijk om zelf de 2 routes van ca 2,5 km. uit te breiden naar 4 of 5 kilometer. 

Markering: de routes zijn bewegwijzerd

Begeleiding:  Voor bijna alle mensen met een functiebeperking zijn de voorzieningen in het bosgebied zelfstandig te gebruiken. 

Het bospad heeft het Toegankelijkheidskeurmerk van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid gekregen.

Bereikbaar: Veghel richting Helmond over de N279. 

Een kleine plattegrond, aangeboden door de Gemeente Veghel, is gratis af te halen bij het UITpunt op de Markt.

Startplaats: Vanuit Boerdonk kun je zo "Het Hurkse" in lopen. 

- bij de voormalige boswachterswoning aan de Gemertsedijk te Erp;

Breedtegraad:  51°34.896 N    Lengtegraad:  5°38.615 E

- bij het clubgebouw van natuurvereniging de Bosbeertjes aan de  Meerbosweg te Erp

- bij Gemeenschapshuis Den Hazenpot te Boerdonk.

Bijzonderheden: Op verschillende punten in de route staan informatiepanelen die goed leesbaar zijn. Het pad is verhard, en in de buurt van greppels of waterpartijen is er een afrijdbeveiliging. Deze zijn ook als geleidelijnen te gebruiken. De route over een vennetje loopt over een prachtige vlonder. 

Faciliteiten: Er zijn twee picknickplaatsen

Informatie: De paden zijn gemaakt van een half-verharding en gaan echt dwars door anders onbegaanbare bossen en over de vele sloten en greppels. Ook is er een vlonderbrug van ca 60 meter over een poel gemaakt waardoor u ook de kikkers in de poelen kunt zien en horen. De routes zijn voorzien van passeerplaatsen en er staat een behoorlijk aantal banken om even op plaats te nemen. Er zijn twee picknickplaatsen waar iedereen kan aanschuiven. Eén daarvan staat op een hoger gelegen uitzichtpunt aan de rand van het bos. 

Aan de randen van het gebied zijn twee parkeerplaatsen met speciale vakken voor mensen met een functiebeperking. Deze parkeerplaatsen liggen direct bij de start van de wandeling.

Aan de lijn

Goedgekeurde route