Artis

 

Omschrijving: In Artis, de tuin van het leven, vind je van alles over het ontstaan van onze aarde, ons melkwegstelsel, het eerste leven op aarde en de geschiedenis hiervan, in het heden en het verre verleden, op onze aarde of ver daarbuiten.

Begeleiding:  Artis heeft het Internationale Toegankelijkheids Symbool (= ITS). De gebouwen in Artis zijn dus toegankelijk voor rolstoelen.  

Bereikbaar:

Breedtegraad:  52°22.063 N    Lengtegraad:  4°54.905 E

Artis bereik je op de navolgende wijze:

1. Vanuit het noorden (Zaanstad, A10):

Volg ring Amsterdam, richting Utrecht, afslag S116/ Centrum;

rechtdoor via de IJ-tunnel,

1e stoplicht linksaf,

brug over weg volgen,

stoplicht linksaf,

stoplicht linksaf

2. Vanuit het oosten (Amersfoort, A1):

Volg ring Amsterdam A10, richting Zaanstad

afslag S 114.

Borden Artis volgen.

3. Vanuit het zuiden (Utrecht, A2):

Volg ring Amsterdam A10, richting Zaanstad,

afslag S 114.

Borden Artis volgen.

4. Vanuit het westen (Den Haag, A4):

Volg ring Amsterdam A10, Amersfoort,

afslag S 114.

Borden Artis volgen.

Bijzonderheden: In het Artis Planetarium maak je een spannende reis door ruimte en tijd. Gezeten in een comfortabele stoel trekken sterren en planeten aan je voorbij. Een landing op Mars? Op bezoek bij verre sterrenstelsels? Allemaal geen probleem in het Artis Planetarium.

Is dat niet gek: een planetarium in een dierentuin? Helemaal niet. Het leven zoals wij dat kennen is op aarde ontstaan. Maar de bouwstenen van het leven komen uit de kosmos. Wij bestaan uit sterrenstof. Artis vertelt het hele verhaal van oerknal tot olifant.

Informatie: Een beperkt aantal rolstoelen (12) is bij de ingang van Artis te leen tegen een borgsom van 1 euro. 

Ook zijn er speciale toiletten toegankelijk voor rolstoelgebruikers; bij het restaurant, in het Planetarium en in het Aquarium. De rolstoelduwer van een handmatig aangedreven rolstoel heeft vrij entree.  

Direct naast de tuin is een parkeerterrein voor de Artisbezoekers. Helaas is op zon-, feest- en vakantiedagen het aantal parkeerplaatsen niet altijd toereikend. Als je de keuze heeft, adviseren wij je om per openbaar vervoer te komen. Mocht je het parkeerterrein gebruiken, laat jouw parkeerkaartje dan bij de Artis kassa decoderen. Dat scheelt al gauw 20 euro! 

Artis

Honden zijn helaas niet toegestaan