Heidebloemplas

Omschrijving: De Heidebloemplas vindt u aan de Heidebloemallee, een zandweg onder statige beuken en mooie eiken met ernaast een verhard fietspad.

Lengte: 2.5 km

Markering: rolstoelvignet

Begeleiding: gewenst i.v.m. veerooster

Bereikbaar: De heidebloemplas is vanuit twee locaties bereikbaar. Vanaf de Groot Ginkelseweg en vanaf de Heidebloemallee.

Vanuit Ede de N224 richting Arnhem tot even voorbij de heide aan de linkerkant van de weg. Daar begint links de verharde Groot Ginkelseweg. Daar staat ook de aanduiding Natuurcentrum. Even verderop ligt restaurant Juffrouw Tok en één afslag verder de Heidebloemallee waar ook parkeergelegenheid is.

Breedtegraad:  52° 2.915 N    Lengtegraad:  5°43.989 E

Startplaats: Vanaf het natuurcentrum bereikt u de heidebloemplas door de Groot Ginkelseweg verder te volgen over de Hindekamp tot u rechtsaf kunt slaan op de de Heidebloemallee. Even verderop -voorbij het veerooster- vindt u links de toegang tot de vlonder.

Vanaf de parkeerplaats aan de Heidebloemallee volgt u het verharde fietspad. U gaat over een houten bruggetje. Even verderop links vindt u de toegang tot een houten vlonder die een prachtig uitzicht geeft over de Heidebloemplas.

Bijzonderheden: Komt u vanaf de parkeerplaats aan de Heidebloemallee dan kunt u terugkeren naar de parkeerplaats waar ook de route Kleine Heide ofwel Vlinderroute begint. U kunt ook het fietspad verder volgen en linksaf naar de Kreelse Plas en de Plas van Gent gaan of rechtsaf naar het natuurcentrum. Zie hiervoor het route overzicht.

Faciliteiten:

Informatie: Houders van een mindervaliden parkeerkaart mogen als ze de Groot Ginkelseweg als startpunt nemen doorrijden tot op het terrein van het natuurcentrum. Overige bestuurders parkeren op de recreatieparkeerplaats net voor het natuurcentrum.

 

Aan de lijn

 

Goedgekeurde route