Kaapse Bossen

 

 

 

Omschrijving: Bezoekers genieten niet alleen van de natuur, de landschappen en de stilte, het Nationaal Park heeft ook veel cultuurhistorie. Met de vele landhuizen en kastelen, de beschermde dorps- en stadsgezichten (Amerongen, Driebergen-Rijssenburg, Rhenen en Zeist), de buitens en parken van de Stichtse Lustwarande, de tabaksschuren en schaapskooien is er voor de cultuurliefhebber veel te zien. Je loopt door de prachtige bossen bij Doorn en aan het eind van de route is er een mooie zandverstuiving.

Lengte: 1,7 km

Markering: De markering langs de route bestaat uit paaltjes met een plaatje van een rolstoel erop. Bovendien heeft het pad een gele kleur.

Begeleiding: Voor minder validen is een speciaal rolstoelpad aangelegd in de Kaapse Bossen bij St. Helenaheuvel te Doorn. 

Bereikbaar: parkeerplaats Kaapse Bossen aan de Leersumsestraatweg (N225) of restaurant Helenahoeve, St. Helenalaan in Doorn.

Breedtegraad:  52° 1.985 N    Lengtegraad:  5°21.986 E

Startplaats: Restaurant Helenahoeve, St. Helenalaan in Doorn. Het eerste paaltje van de route staat links voor het restaurant.

Bijzonderheden: De bossen en landgoederen zijn goed toegankelijk voor wandelaars. De onderlinge aansluiting van wandel- en fietspaden  zijn sterk verbeterd.

Faciliteiten: Parkeerplaats voor invaliden bij het startpunt aan de Leersumsestraatweg.

Restaurant Helenahoeve, St. Helenalaan in Doorn

Informatie: Natuurmonumenten

Nationaal park de Utrechtse heuvelrug

Uw reactie: Deze route is wel leuk om te wandelen, echter er zit een flinke stijging van een paar honderd meter in en bijna aan het einde ook nog een lichte stijging.

Vorige week heb ik deze route gewandeld met een mevrouw in een rolstoel. Het is een zware route. Er is maar een klein stukje voorzien van asfalt. Het overige pad is gemaakt van een soort (dun) gravel, wat te lijden heeft van verzakkingen door de regenval.


Honden aan de lijn

 

Goedgekeurde route