Meijendel Wassenaar

 

 

 

Omschrijving: Duinwandeling bij Wassenaar door een zeer gevarieerd duingebied dat rijk is aan flora en fauna. Een deel van de duinen is een vochtig gebied door de wisselende grondwaterstanden. Dit heeft weer een grote invloed op de diversiteit van de begroeiing. In het gebied lopen grote grazers zoals konikpaarden en gallowayrunderen.

Lengte: ± 5 km

Markering: Gele paaltjes. De route begint direct achter het bezoekerscentrum de Tapuit. Op het eind van de route is een deel niet verhard. Volg dan de wegwijzer “de Boerderij” 1 km.

Begeleiding: Gewenst, i.v.m. Het glooiend landschap en de hekken naast de wildroosters.

Kaart: Klik hier voor een kaart

Bereikbaar: Parkeerterrein bij Meijendelseweg 36 Wassenaar

Breedtegraad:  52° 7.685 N    Lengtegraad:  4°20.070 E

Startplaats: Parkeerplaats in de nabijheid van de pannenkoekboerderij en het bezoekerscentrum aan de Meijendelseweg in Wassenaar.

Bijzonderheden: De Theetuin wordt verbouwd en gaat in maart 2014 weer open. Tot die tijd is er een noodgebouw met toegankelijk terras.

Er is een Duintuin waar een speurtocht gelopen kan worden. De speurtocht is in het bezoekerscentrum af te halen.

Faciliteiten: Theetuin Meijendel, Meijendelseweg 36

Pannenkoekboerderij Meijendel, Meijendelseweg 36, 2243 GN Wassenaar. Goed toegankelijk, aangepast toilet aanwezig.

Informatie: Bezoekerscentrum Meijendel Dunea De Tapuit (punt 3 op de kaart) is goed toegankelijk en heeft een aangepast toilet. Voor openingstijden en andere informatie volg de link. Er tegenover is een groot speelveld met wat waterspeeltoestellen.

 

  Aan de lijn en in het bezoekerscentrum verboden.

 

Goedgekeurde route